Våldtagna och kränkta

 
 
Hur är man funtad, när man som vuxen människa skadar barn på det här sättet?  
Den frågan har jag ställt mig såååååå många gånger. Något svar får jag förstås aldrig. 
Det är sjukt och stört. Det skadar och raserar liv, förtroende, tillit och självkänsla. Ingenting blir nånsin som förut efter ett övergrepp... i synnerhet inte när det begås av personer som ska ge en trygghet och kärlek.  
 
Jag kommer aldrig aldrig ALDRIG att kunna förstå hur eller varför. 
Mitt hjärta värker och gråter för de drabbade barnen.  
 
 
 

"Gift par i Skaraborg åtalas för

 

sexövergrepp på flera barn

 
PUBLICERAD 2 JUNI 2020
 
Under flera års tid har barnen, enligt åtalet, utsatts för sexuella övergrepp av mannen och kvinnan. Det handlar bland annat om närstående barn som både våldtagits och kränkts.
 

Redan när ett av barnen var mycket ung tonåring misstänks mannen ha bjudit på alkohol innan övergreppet påbörjades. Den grova våldtäkten ska även ha dokumenterats.

 

 

Förnekar brott

 

Åklagaren skriver i åtalet att flera av övergreppen skett i en miljö där barnen ska kunna känna trygghet. Mannen åtalas även för två andra våldtäkter mot samma barn. Mannen medger vissa omständigheter och gärningar vad gäller de två våldtäkterna, men förnekar brott. Han förnekar helt den grova våldtäkten.

 

– Uppgifterna som framkommer är i vissa delar anmärkningsvärda och allvarliga. Målsäganden har befunnit sig i en jobbig och utsatt situation, säger Anna Johansson, åklagare.

 

Enligt åtalet har mannen begått flest övergrepp, men även kvinnan ska ha varit en del av brotten. Hon nekar till dessa. Enligt åklagaren är offren alla under 18 år, och i vissa fall även under 15 år. Totalt misstänks fyra barn ha varit utsatta.

 

I klippet hör du åklagaren beskriva situationen för de målsägande.

 

Filmer med barnporr

 

Bland de tekniska bevisen finns telefoner och datorer som tagits i beslag. I dessa har polisen hittat en stor mängd barnpornografi, bestående av hundratals bilder och filmer.

 

– Enligt min mening har vi ett gott bevisläge. Dels har vi målsägandeuppgifter och stödbevisning i form av filmer och foton i stora delar och dels har vi vittnesuppgifter, säger Anna Johansson.

 

De misstänkta har suttit häktade sedan i mitten av februari och under utredningens gång har fler och fler misstankar riktats mot dem. Brotten rör i de flesta fall olika sexualbrott mot barn. Merparten av brotten ska ha skett i parets gemensamma bostad.

 

– Jag kommer varken nu eller senare ge några kommentarer, säger advokat Charlotte Jonsson som är mannens försvarare."

 

Frida Björk SVT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0