Sexuella övergrepp händer överallt

Sexuella övergrepp händer överallt. 
 
Det sker i storstäder, mindre städer, samhällen och byar. I höginkomstfamiljer, familjer med låg eller ingen inkomst. Bland rika, fattiga, medel-Svenssons, äldre, medelålders och unga. 
När det sexuella behovet och begäret sätter in hos vissa störda individer, så spelar inte ålder, utbildningsgrad, etnisk härkomst eller bostadsort någon roll. 
 
Skrämmande -- jaa, verkligen, men så är det. De allra flesta vill inte tro att det är så, och jag kan förstå att de har ett behov av att få tro det. Att våga inse att detta händer vem som helst och överallt, kräver mod -- ett mod som ofantligt många saknar. De behöver få leva i sin lilla bubbla av trygghet i tron att "det där händer bara andra - inte mig"
 
Men sanningen och verkligheten är att vissa mäns sexuella behov - ja, jag skriver MÄNS, för det är övervägande män som gör sånt här - och oförmåga till självdisciplin när det sexuella behovet pockar, är skrämmande befriat från hänsyn, empati och självinsikt. 
 
 
Just nu utreds en 35-årig man från pyttelilla Sörberge, utanför Timrå, för sexuella övergrepp mot barn och olaga frihetsberövande. Han har nämligen lockat med sig en liten flicka och utsatt henne för ett sexuellt övergrepp. 
Lokaltidningen ST berättade i måndags 10/8 2020 att mannen gripits av polis och sitter frihetsberövad. 
 
 
 
Man greps av polis – misstänks ha
 
lockat med sig och utsatt barn
 
för sexualbrott
 

"Just nu utreder polisen en händelse i Sörberge, Timrå kommun, där en man ska ha lockat med sig och sedan utnyttjat en liten flicka.

Mannen sitter nu frihetsberövad misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn och olaga frihetsberövande.

 

Händelsen ska ha inträffat vid 19-tiden på söndagskvällen utomhus i Sörberge, Timrå kommun.

 

– Mannen ska lockat med sig ett barn och sedan tagit på flickans kropp, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

 

Enligt åklagare Karin Everitt handlar det om ett barn som är under 10 år gammalt. Barnet och mannen ska inte vara bekanta med varandra sedan tidigare.

 

– Det är för tidigt att säga vad som har hänt innan vi har hållit förhör med alla inblandade. Vi har en person gripen och anhållen för de här misstankarna. Nu försöker vi bilda oss en uppfattning om vad som har hänt, säger vice chefsåklagare Karin Everitt.

 

Den misstänkte mannen, som är i 35-årsåldern, greps i området.

– Polisen har blivit uppmärksammad på händelsen av andra barn, säger Karin Everitt.

Enligt åklagaren har den anhållne mannen initialt ha förnekat brott, men kommer att höras mer.Just nu i det inledande skedet är han misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn och olaga frihetsberövande, men enligt åklagaren kan rubriceringarna komma att ändras.

– Vi tittar även på om det finns fler som är drabbade, säger Karin Everitt.

Patricia Joneström

060-197264

 

 

 

Och IDAG, torsdag 13/8 2020, berättar ST att mannen nu misstänks för FLER sexualbrott. Som om det inte räckte med att en liten flickas liv blivit förstört. 

 

 

Den man som tidigare i veckan greps misstänkt för att ha lockat med sig och utnyttjat en flicka sexuellt har nu begärts häktad – och utredningen växer.
– Det finns tre målsäganden, säger åklagare Karin Everitt.

 

Polisen kallades till Sörberge i söndags kväll efter larm från barn i området.

En man skulle enligt uppgifter där ha lockat med sig en liten flicka utomhus och utnyttjat henne sexuellt. Mannen, som är i 35-årsåldern, greps på platsen och har sedan dess suttit frihetsberövad.

Nu har åklagaren begärt mannen häktad.

Vad är det mer som har framkommit?

– Det kan jag inte säga. Vi har hållit förhör med ett antal personer och även den misstänkte mannen och han har förnekat brott, säger vice chefsåklagare Karin Everitt.

Åklagaren har begärt mannen häktad på sannolika skäl för försök till sexuellt övergrepp mot barn och olaga frihetsberövande mot en flicka som är under 10 år gammal. Mannen är alltså inte längre misstänkt för att ha utnyttjat barnet, men däremot för att ha försökt göra det.

Förutom det begärs han häktad misstänkt för brott mot ytterligare två personer som båda är vuxna. Den ena personen ska mannen ha utsatt för olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande samma dag som barnet.

Åklagaren vill inte gå in närmare på vad som ska ha hänt.

Den andra personen ska under våren ha blivit utsatt för sexuellt ofredande av mannen. Samtliga brott ska ha skett i Sörberge och Timrå.

Enligt åklagaren finns det risk att mannen skulle kunna fortsätta begå brott eller förstöra utredningen om han vore på fri fot. Åklagaren anser även att det finns risk att mannen skulle kunna avvika eller hålla sig undan från att bli lagförd och att han därför bör vara häktad.

Åklagaren räknar med att häktningsförhandlingen kommer att hållas under torsdagen.

Patricia Joneström

060-197264

 

 

 


RSS 2.0