- Tänk om du hade dödat honom, mamma..!

Så sa min dotter om sin pappa, för inte så väldigt länge sedan, och jag trillade nästan av stolen. Visste inte  vad jag skulle svara. Det är ju verkligen inte det man tror att ens barn nånsin ska säga -- oavsett vilken slags barndom de haft. Kände mig som en riktigt dålig mamma, som inte klarat att ge mina barn en trygg uppväxt, för inget enda barn ska väl behöva tänka eller känna att livet varit sååå mycket bättre, om bara deras pappa varit död.
 
 
- Tänk om du hade döda' honom, mamma...! Då hade vi sluppit växa upp med honom som pappa.
  Vi hade säkert fått bo hos mormor och morfar, medan du satt i fängelse, för vi va' ju alltid jättemycket med dom och dom va' ju som extraföräldrar för oss.
 
  Och dom va' ju mycke-mycke yngre än farmor o farfar, för dom va' ju jättegamla ju, så domstolen skulle aldrig ha satt oss hos dom.
 
Och sen skulle du ha kommit ut efter halva tiden -- typ några år -- och då skulle vi ju ha bott med dig igen.
 
Och du skulle ju fortfarande ha varit ung och vi skulle ju ha hälsat på dig i fängelset jätteofta, och så skulle du ju ha fått permissioner, eller hur?
 
Tänk va annorlunda vi skulle ha haft det då... och nu....om han varit död..!
 
 
 
Så sa hon... och jaa, tänk så annorlunda livet skulle ha varit.
 
Tänk också så olika barn kan tänka om sina fäder -- beroende på vilken slags barndom och pappa man haft, alltså.
 
Medge att det är både chockerande och barockt, att svenska barn, p.g.a. bristfälligt svenskt rättsväsende, ska behöva komma ens i närheten av såna tankar och reflektioner. Och jag skriver i plural, för jag vet många barn, som önskar att deras pedofilpappor skulle dö i nån olycka eller plötslig sjukdom. Alternativt att de själva barmhärtigt skulle få dö och slippa det mardrömskaos de tvingas leva i -- något som mina egna barn också både sagt och även försökt göra verklighet av.
 
När i hela fridens namn, ska svensk lagstiftning och svenskt system vakna upp och börja skydda barnen???
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0