Monica Dahlström Lannes får mycket välförtjänt pris

Monica Dahlström Lannes, som bokstavligt talat räddade mitt liv, då jag som nyskild småbarnsförälder fick beskedet att BUP avsåg att polisanmäla mina barns far för sexuella övergrepp.
 
Med sitt kloka o varma lugn, sitt kunnande o vetande, sina psykologiska och pedagogiska råd, genom att ge av sig själv o sin tid och bara finnas där med ett lyssnande förstående öra, gjorde hon att jag överlevde mitt livs allra värsta trauma och därmed också var bättre rustad för det stålbad, som väntade. Det låg dessutom tyngd och styrka i hennes namn -- bara jag nämnde det, så ändrades bemötanden och attityder till det bättre.
 
För mig (och jag gissar att ett stort antal barn och föräldrar känner precis som jag) har Monica varit det, som Astrid Lindgren varit för såå många världen över.
Tröst, visdom, trygghet, sakkunnighet, förståelse, de utsattas förklarare, försvarare och hjälte -- allt inbäddat i en o samma person.
 
Jag publicerade tidigare ett inlägg om hur Monica blev avskedad av sin chef -- Göran Lindberg! -- och det vet vi ju med facit på hand, vad han gjorde sig känd för. *ryyys*
(Se inlägget här!)
 
Nu har Monica äääntligen fått ett välförtjänt pris i form av ett stipendium från Stenbäckstiftelsen, som delar ut stipendier till personer, som jobbar för barn inom tre kategorier:
- mot våld mot barn
- mot mobbning
- respekten för barns egna röst.
 
Monica blev utvald på ett mycket speciellt och hedervärt sätt:
Stiftelsen samlade barn, som fick rösta på den kandidat till stipendiet de tyckte var mest värd det.  :D
 
Lyssna gärna på Monica i radioinslaget nedan!
 
Lyssna: Monica Dahlström Lannes om sitt arbete för utsatta barn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0